Arany Búzaszem díj

„Ha a búzaszem nem hal el egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz.” Ez a bibliai idézet a mottója a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által alapított Arany Búzaszem díjnak, melyet 2008 óta  minden évben, Erzsébet napján egy olyan magyarországi és egy határon túli nőnek, asszonynak ítéljük oda, akik – a mai világra jellemző önzésen felülemelkedve – önfeláldozóan és példaadóan hoztak áldozatot a közösségért, a nemzetért.

Arany Búzaszem díj

Arany Búzaszem díj

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége olyan együttműködés, amely a nő, az asszony létének és szerepének a családban, a munkában és a közéletben való kiteljesítését tartja leglényegesebb célkitűzésének.

Az Asszonyszövetségben hisszük, hogy életünk, női, asszony mivoltunk lényege: hűség, értékőrzés, életadás. Lényünkben ott van a tehervivő ereje, a soha-nem-lankadás, a holnapot adó remény.

És aki egyszer látta már, érezte már és tudta már, hogy mit jelent nőnek, asszonynak lenni ma, itt, a Kárpát-medencében, azt ez a tudás kötelezi. Kötelezi arra, hogy megalkuvás nélkül éljen, hogy higgyen saját erejében, hogy erősödjön hitében és felülemelkedjen a nehézségeken.

Önző, individualista társadalmunkban fontosnak tartjuk eljutatni az emberekhez a Biblia üzenetét:

“…ha a búzaszem nem hal el egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz.”
Jn.12.

Ezért minden évben Erzsébet napján egy határon túli és egy magyarországi nőnek, asszonynak ítéli oda a kuratórium a díjat. A kiválasztás fő szempontja az önfeláldozó, példaadó, másokért, a közösségért, a nemzetért kimagasló áldozatot hozó tett, élet.

A bejegyzés kategóriája: Arany Búzaszem díj
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>