Gulácsy Irén díj: Nagy Ilona a 2011 évi díjazott

A 13. Országos Kossuth Lajos Szónokversenyt és Retorikai Konferenciát 2011. november 18-án és 19-én rendezték meg az ELTE Bölcsészettudományi Karának tanácstermében. Idén is nagy volt a verseny iránt az érdeklődés: a határon innen és túlról összesen 54 szónok jött el.

Nagy Ilona díjazott

Az első napon a kötelező beszédeket hallgatta meg a zsűri. A hatperces, előre elkészített beszéd témájául szolgáló idézet aktuális és többféleképpen értelmezhető volt. Az idézet Francis Bacon: Az igazságról, első esszé írásából való: Van igazság? –„Az igazság kutatása súlyos  erőfeszítést követel tőlünk, s ha megtaláltuk, még súlyosabbat ró ránk.”

A második napon került sor a háromperces rögtönzésre. A versenyzők három csoportot alkottak, két-két téma közül kellett választaniuk, s pró vagy kontra érvelniük. A három témacsoport a következő volt:
I. csoport:
- Szembejön a hasonmása: mit mondana neki?
- Hungarikum a humorunk?
II. csoport:
- Kire üssön majd a gyerek?
- Borravalóvilágban élünk?
III. csoport:
- A szomszéd rétje miért zöldebb?
- A siker ura a frizura?

A verseny, a korábbi évekhez hasonlóan, ismét színvonalas volt, a kötelező témát változatosan közelítették meg a versenyzők, a rögtönzések szellemesek voltak.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Gulácsy Irén-emlékplakettjét és oklevelét a legjobb női szónok, Nagy Ilona, budapesti egyéni versenyző, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem negyedéves kommunikációs hallgatója kapta. A díjat – a Domonkos Béla szobrászművész által készített bronzplakettet, amely Gulácsy Irént ábrázolja – Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnök asszonya adta át.

A bejegyzés kategóriája: Gulácsy Irén díj
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>