Kik vagyunk?

A millennium évében, 2000-ben alakult ernyőszervezet vagyunk. Számos polgári és keresztény értékrendű, női vagy nőket segítő civil szervezetet képviselve vagyunk jelen a közéletben. Budavári székházunk a közösségteremtés, hálózatépítés kiváló színhelye, ahol szakmai konferenciákat, kulturális eseményeket, előadóesteket rendezünk. A személyes találkozások alkalmával megismerjük egymás életét, örömeit-gondjait, és igyekszünk erősíteni azokat a szálakat, amelyek kultúránk, történelmünk és mindennapjaink révén is összekapcsolnak bennünket.

Mottónk:

„Amilyen a nő, olyan a család, és amilyen a család, olyan a társadalom.” (Veres Pálné)

Küldetésünk

Az Asszonyszövetség a lányoknak, asszonyoknak és civil szervezeteknek egy olyan együttműködése, amely a természetes női ideált képviselve elősegíti a nőknek a családban, a munkában és a közéletben való kiteljesítését.

Fontosnak tartjuk a nők egészséges önbizalmának erősítését, hiszen a családban megtanuljuk kitűnően megszervezni az életet, konfliktusmegoldó készséget fejlesztünk ki, melyet aztán nagyszerűen kamatoztathatunk a munkaerőpiacon. Működésünk egyik kulcsfontosságú eleme a szemléletformálás. Arra törekszünk, hogy a női szempontok megjelenjenek a közgondolkodásban és erősödjön a nők közéleti szerepvállalása.

Értékeink:

 • természetes nőiesség
 • keresztény életvezetés
 • szakmai felkészültség
 • közéleti állásfoglalás
 • szemléletformálás
 • együttérző szolgálat
 • egészségmegőrzés
 • hagyományok átadása
 • közösségépítés
 • magyarság összekapcsolása

Jövőképünk:

Értékeinket képviselő, helyi civil szervezeteket összefogó, regionális női erőforrás központokat hozunk létre, melyek női témákban meghatározó, szakértő, országosan elismert, érdekérvényesítő szövetséget alkotnak.

Ahhoz, hogy a közös érdekek védelmében összefoghassunk, először fel kell ismernünk az érdekeinket. Ehhez viszont képzésre, tájékoztatásra van szükség. Az Asszonyszövetségünk regionális női erőforrás központokat szeretne létrehozni, határon átívelő kapcsolatokkal. A Kárpát-medence nőszervezeteinek összefogására törekszünk, szoros együttműködésben az európai ernyőszervezetünkkel, a New Women For Europe-pal. Élet-, érték- és érdekszövetség vagyunk. Célunk, hogy tudjunk egymásról, és hitünket is felmutatva tegyük közkinccsé az elődeinktől örökölt értékeket.

Programok és projektek:

A szerveztünk által megvalósított programok és projektek három fő célterülethez kötődnek, összhangban stratégiai alapelveinkkel:

 • a nők kiteljesítése a munkában, családban, közéletben,
 • a családok támogatása, a kiszolgáltatottak felkarolása,
 • a hagyományok megőrzése, a magyarság összekapcsolása

Állandó programjaink

Haza, hagyomány, hozomány: Az előadássorozatot azzal a kettős céllal rendezzük már évek óta, hogy egyrészt az erősen megrendült magyar nemzeti tudatot és hitünket tovább erősítsük olyan pozitív példák bemutatásával, amelyek újra hitet és erőt adnak a nemzetünk érdekében vállalt cselekvésekhez, másrészt a nők testi-lelki egészségének megóvásához kívánunk segítséget nyújtani a lányok, asszonyok és női civil szervezetek összefogásának tovább erősítésével.

Kárpát-medencei Asszonytalálkozó: Konferenciáinkon elsősorban arra keressük a választ, hogy milyen feladatok várnak ránk: lányokra, asszonyokra, női civil szervezetekre a közeli és távolabbi jövőben. Milyen kihívásokkal kell szembenéznünk közéleti szerepvállalásaink, oktatási-nevelési feladataink ellátása és hitünk erősítése tekintetében. Törekszünk a kapcsolatok szélesítésére, hálózatépítésre, valamint értékrendünk mélyítésére.

Díjaink

Arany Búzaszem Díj: 2008-ban alapítottuk meg az Arany Búzaszem Díjat, melyet minden évben, Szent Erzsébet napja körül egy olyan magyarországi és egy határon túli nőnek, asszonynak ítélünk oda, akik – a mai világ önzésén felülemelkedve – példaadóan hoztak áldozatot a közösségért, a nemzetért.

Gulácsy Irén Díj: A Kossuth Lajos Szónokverseny általunk legjobbnak ítélt női résztvevőjének adjuk át minden évben a díjat, mellyel nőtársaink tehetségére, rátermettségére akarjuk irányítani a figyelmet. Biztatni, segíteni szeretnénk őket, hogy vállalják a „keskeny ösvényen” járást, hogy a nőiesség és a  munkahelyi döntéshozatal, a család és a közélet összeegyeztethető.

Szeretettel hívjuk, hogy ismerkedjen céljainkkal, tevékenységeinkkel, tagszervezeteinkkel. Látogasson el honlapunkra és Facebook-oldalunkra, és egyúttal őszintén reméljük, hogy lesz módunk személyesen is találkozni Önnel rendezvényeinken.

www.asszonyszovetseg.hu
http://www.facebook.com/asszonyszovetseg
Adószámunk: 18241587-1-41
Bankszámlaszámunk:  11704007-20208516 OTP Bank

A bejegyzés kategóriája: Asszonyszövetség
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>