KINCS Percek – A magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről

Magyarországon az elmúlt évtizedben egyre több támogatást kaptak a fiatalok az életük elindításához. A KINCS Percek negyedik része a pályakezdést és a családalapítást segítő intézkedésekről szól.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért által elindított KINCS Percek videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be. A pár perces kisfilmek mindig egy-egy témára fókuszálnak, és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

A baloldali kormányok idején kétszer nagyobb volt a fiatalok munkanélkülisége, mint most. 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta folyamatosan emelkedik a fiatalok foglalkoztatottsága. Ebben segíti őket, hogy 2022-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ezáltal átlagosan 22 százalékkal nő a jövedelmük.

A fiatalok pályakezdését segíti még az ingyenes KRESZ vizsga, az ingyenes nyelvvizsga és a kedvezményes diákhitelek, amiket az elmúlt években már sok százezer fiatal vett igénybe. A fiatalok családalapítási terveikhez pedig támogatást nyújt a babaváró támogatás, az otthonteremtési program, az első házasok adókedvezménye, a hallgatói gyed és a diákhitel elengedés gyermekvállalás esetén.

Magyarország családbarát ország, ahol a fiatalokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!

Kategória: Híreink | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>