Lubics Szilvia negyedik a világ “legkeményebb futóversenyén”​

Negyedik helyezést ért el Lubics Szilvia a világ legkeményebb maratonján, a Badwater ultramaratonon. A mezőny július közepén rajtolt el a kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkból (Halál Völgy Nemzeti Park), ahol ilyenkor a nappali hőmérséklet 50 fok körül mozog, amit a felforrósodott aszfalt tovább fokoz. A verseny során összesen 4450 méter szintemelkedéssel kell megküzdeniük a futóknak hogy megérkezzenek a célba, a Mt. Whitney lábához.

Lubics Szilvia 36 óra 9 perc alatt ért végig a Bawater Ultramaraton 217 km-es távján. “Csodás helyszínen egy meglehetősen extrém kihívás volt a Badwater számomra, amire nem hiába volt a felkészülés is szokatlanul nehéz, még így is csak nagy küzdelmek után tudtam végigérni a pályán. Az meglepetésként ért, hogy 4. lettem, a verseny alatt a sorrendről semmilyen információnk nem volt” – írta a verseny után a blogjában a 3 gyermekes édesanya, aki 2003 óta fut rendszeresen, mint amatőr sportoló.

Gratulálunk a fantasztikus eredményhez!

Kategória: Híreink | A közvetlen link.