Magyar Családokért Díj – 2017

A kecskeméti E-Kecsap védőnői, Szabóné Kis Éva, Koleszárikné Németh Beáta, Nagy Szilvia, Jónás Ágnes kapták a Magyar Családokért Díjat 2017-ben.

Május 20-án a Parlament Felsőházi termében adtuk át első alkalommal a Magyar Családokért Díjat, amit 2016-ban azzal a szándékkal alapítottunk, hogy elismerjük azokat a személyeket vagy közösségeket, akik, illetve amelyek tudományos, közéleti, karitatív, közösségépítő tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal a magyar családok érdekében fejtik ki tevékenységüket.

A plakettből és a díszoklevélből álló díjat, amire idén védőnőket terjeszthettek föl az ajánlók, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány keretében működő, Védőnők a Kecskeméti Családokért négy védőnője kapta a családokért végzett áldozatos munkájáért. Szabóné Kis Éva, Koleszárikné Németh Beáta és Nagy Szilvia kiváló védőnői hivatásuk mellett mindannyian végeznek további olyan önként vállalt tevékenységet, amely az édesanyáknak segítséget, támogatást jelent. Számos kecskeméti program szervezésében vesznek részt – Anyatejes világnap, Babaváró kedd esték, Születésünnep -, de oktatói munkájuk is kiemelkedő. Az egészséges életmódra nevelés mellett párkapcsolati tanácsadást is végeznek. Összefogásuk eredményeként az általuk vezetett védőnői körzetekben a családok gondozása mellett karitatív, segítő szolgálatot is végeznek, segítő kezet nyújtanak a kisgyermekes rászoruló családok felé. Erre a célra hozták létre az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt, amely sok kecskeméti családnak jelent életminőségében változást. Nem csupán adomány nyújtás a céljuk, hanem segítik őket kivezetni a kialakult, nehéz élethelyzetből. 

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott laudációjában köszönetét fejezte ki a 102 éves múltú magyar védőnői szolgálat közel ötezer dolgozójának, és hangsúlyozta, Magyarországon egyedülálló módon a gyermek-, és családvédelem a védőnői szolgálaton keresztül is működik. Rendezvényünk fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége Nyitrai Zsolttal közösen adta át a Magyar Családokért-díjat Szabóné Kis Évának, Koleszárikné Németh Beátának és Nagy Szilviának. Jónás Ágnes nem tudott jelen lenni a ceremónián, mert nem régen született kisbabájával volt otthon.

Kategória: Díjaink, Magyar Családokért Díj | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>