MTI: Átadták az Arany Búzaszem Díjat

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főtanácsadója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke kapta az idén az Arany Búzaszem Díjat, amelyet minden évben egy olyan magyarországi és egy olyan határon túli nőnek ítélnek oda, aki példaadóan áldozatot hozott a közösségért, a nemzetért.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett szombati, budapesti ünnepségen Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő adta át a díjakat. A Fidesz alelnöke azt mondta: sokan tesznek a közért, de most olyan, a köz iránt cselekedni és tevékenykedni akaró nőket köszöntenek, akik még a legnehezebb körülmények között sem felejtették el a köz iránt érzett felelősségüket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az ünnepségen, ezért felolvasták méltató szavait. A miniszter azt írta: Siklósi Beatrix televíziós riportjaiban, írásaiban nem takarja el a valóságot, hanem szembesíti vele a nézőt. Küldetése során rengeteg feladatot vállalt magára – hangsúlyozta méltatásában a miniszter, aki azt is felidézte, hogy 2006 forró őszén „közös harcaik” is voltak Siklósi Beatrixszal, ugyanis együtt küzdöttek a megvertek igazságáért Budapesten, Genfben és Brüsszelben egyaránt.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Orosz Ildikó tevékenységét méltatva azt mondta: a díjazott vérbeli pedagógus, akinek a kitartását, az elszántságát, a bátorságát szokták emlegetni. Felidézte, az 1990 évek elején a kárpátaljaiak főiskolát indítottak, elsőként a Kárpát-medencei magyar közösségek közül. Orosz Ildikó ma is a főiskola „motorja, lelke” – mondta Szász Jenő, aki köszönet mondott a kitüntetett helytállásért, s azért, hogy az általa képviselt ügyet mások számára is vonzóvá tette.

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke azt mondta: az Arany Búzaszem díjazottjai munkásságukkal, áldozatvállalásukkal, közéleti szereplésükkel, sokszor lemondásokkal, de olyan életutat futottak be, „amelyre sokan csak ácsingóznak”. Pelczné Gáll Ildikó, aki a díjátadó fővédnöke is egyúttal, köszönetet mondott a szervezet munkájáért. Azt mondta, az emberek hangján olyan sorsokat mutatnak be, amelyek valamilyen módon figyelemre, említésre méltóak. Ezek lehetnek nehéz, vagy például szolgáló, követésre méltó életek.Az európai parlamenti képviselő hangsúlyozta, az asszonyok érdekszövetsége nemes ügyet képvisel a mindennapokban, példaként szolgálhatnak a széles társadalom számára.

MNO, 2013. november 30.: Átadták az Arany Búzaszem Díjat

Esti Hírlap, 2013. november 30.: Átadták az idei Arany Búzaszem Díjakat

Fidesz.hu, 2013. november 30.: Átadták az idei Arany Búzaszem Díjakat

Híradó.hu, 2013. november 30.: Átadták az idei Arany Búzaszem Díjakat

 

Kategória: Sajtómegjelenések | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>