Női ernyőszervezetek a nők politikai részvételéért, június 27.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek) és a Magyar Nők Szövetsége a 2014-es választások apropóján közös állásfoglalással üzen a pártoknak: elengedhetetlen a nők politikai részvételének növelése.

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a nők politikai részvételének növelése érdekében született közös állásfoglalás ismertetésére.

Időpont: 2013. június 27., 11.30 – 11.50

Helyszín: Az Európai Unió Háza / EU Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

Az állásfoglalást ismerteti: Juhász Borbála, Női Érdek; Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége; Alföldi Andrea, Magyar Nők Szövetsége

Az állásfoglalás ismertetésére a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség “A nők politikai részvétele demokratikus érték” című rendezvényének keretében kerül sor.

A nők részvétele a politikában és a közéletben a demokrácia és a társadalmi igazságosság egyik fokmérője. A magyar parlamentben a nők aránya a rendszerváltás óta folyamatosan 10% körül mozog. A nők parlamenti képviselete jelenleg 9%, Európában a legalacsonyabb, de a világban legrosszabbul teljesítő arab és csendes-óceáni régiók átlagát sem éri el. A döntéshozók és a politikai pártok felelősek azért, hogy ez az arány megváltozzon, és a nők látható és érdemi szerepet kapjanak a politikában és a közéletben.

Kérjük, támogassa a nők politikai szerepvállalását az eseményen való jelenlétével és/vagy és tudósítói hozzájárulásával.

További információ, sajtókapcsolat:
Kocsisné Péterfy Hajnal, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége (mobil: +36 20 342 1228, e-mail: sajto@obon.hu)

Kategória: Sajtóközlemények | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>