Pro Familiae Hungariae díjjal tüntették ki Novák Katalint

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság a családok érdekében végzett munkásságáért Pro Familiae Hungariae díjjal tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős ügyvezető államtitkárát csütörtökön Budapesten. Az államtitkár beszédében azt hangoztatta, hogy a nehézségek ellenére is családban élni a legjobb dolog a világon.

Novák Katalin a hazai és határon túli magyar családok érdekében végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként odaítélt díjat az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnő tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által, az Országházban szervezett Családnak lenni című konferencián vehette át.

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője a méltatásban kiemelte, Novák Katalin nap mint nap azért dolgozik, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és a születéstől a nyugdíjas évekig mindenki támogató környezetre találjon céljai és álmai eléréséhez.

A laudáció szerint az államtitkár legnagyobb eredményének az Európában is egyedülálló magyar családtámogatási rendszer kialakítását tartja, és a családjára a legbüszkébb.

Novák Katalin arról beszélt, hogy habár a családi élet nem egy „rózsaszín történet”, mert mindenkinek vannak nehézségei, félelmei, kudarcai, mégis kijelenthető, hogy családban élni a legjobb dolog a világon, a gyerekvállalás az öröm, a szeretet és a legnagyobb boldogság forrása.

A kormány feladata, hogy segítséget, támogatást nyújtson, és közvetítse a szülők felé, hogy nincsenek egyedül, számíthatnak a kormányzatra, az egészségügyi, szociális és családszervezetekre – emelte ki. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya. A konferencia fővédnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a polgári kormány számára a család az alaptörvényben rögzített, hagyományokon alapuló természetes együttélési forma, a nemzedékek szövetsége a magyar élet védelmére.

A családok erejére épül a nemzet önvédelme is, ezért védi lankadatlanul a családok életét a kormány, és támogatja azokat a törekvéseket, amelyek a családokat gazdasági, jogi és erkölcsi értelemben is összekapcsolják a családokat – hangsúlyozta a háznagy.

A konferencián átadták a Magyar Családokért díjat is, amelyet idén Nádor Csaba a budapesti Honvédkórház főorvosa, a Perinatális Intenzív Centrum vezetője vehetett át a koraszülöttek és családjuk érdekében végzett munkájáért.

A rendezvényen előadást hallhatnak a meghívottak az apák szerepéről a koraszülött ellátásban, az egyedülálló szülők helyzetéről, valamint az Erzsébet-táborok nyújtotta lehetőségekről is.

(MTI)

Kép: Középen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután átvette a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság által alapított Pro Familia Hungariae díjat az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett Családnak lenni című konferencián az Országház felsőházi teremében 2018. május 17-én. Mellette Bitó Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának adjunktusa, Párducz László, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke, Bábiné Szottfried Gabriella kuratóriumi elnök és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke (b-j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A bejegyzés kategóriája: Híreink
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>