Az élet: ajándék – nemzetközi szakmai konferencia

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Az élet: ajándék címmel nemzetközi szakmai konferenciát szervez 2012. szeptember 28-án, Budapesten, melynek témája az életvédelem, magzatvédelem.

A konferencia célja, hogy feltárja azokat a problémákat, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők számára.

A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény alkalmat teremt a különböző területeken tevékenykedő szakmai és civil szervezetek összefogására, hosszú távú együttműködésének elindítására, hogy közös munkájuk eredménye elérhető legyen a szükségben lévők és érdeklődők számára.

A rendezvényen délelőtt a téma nemzetközi hírű szakértői tartanak előadást család- és életvédelemmel kapcsolatos egészségügyi, szociális és jogi kérdésekről, délután pedig a résztvevők kerekasztal-beszélgetéseken vitathatják meg, milyen lehetőségei vannak a krízisben lévő családoknak, milyen formái lehetnek a lelki segítségnyújtásnak, és milyen felelőssége van a társadalomnak ebben a témában.

A Parlament Felsőházi termében megrendezésre kerülő konferencia nyitott, a szervezők szívesen látják mindazokat, akik szakemberként érdeklődnek a téma iránt. A részvételhez a parlamenti biztonsági beléptetés miatt regisztrációra van szükség.

Az Asszonyszövetség álláspontja szerint ahhoz, hogy a megfogant gyermekek meg tudjanak születni, és jól tudjanak megszületni, egyrészt a krízishelyzetben lévőket át kell segíteni valódi problémáikon, a gyermeket várókat megfelelő információval kell ellátni, hozzáférést teremtve számukra a különböző megoldási lehetőségekhez, és biztosítva az informált döntés lehetőségét.

Másrészt segíteni kell a családokat a gyermekvárás, szülés, gyermeknevelés során, hogy hozzájussanak a számukra legmegfelelőbb ellátáshoz, a szükséges információkhoz és társadalmi támogatáshoz, személyre szabott gondoskodáshoz. Ez által csökken kiszolgáltatott helyzetük és képesek lesznek kompetensen részt venni gyermekük világra hozatalában és felnevelésében. Mindehhez pedig szükséges a szakemberek kellő felkészültsége, hogy a családokat ezen az úton megfelelő módon tudják kísérni.

Az élet: ajándék konferenciáról részletesen a www.azeletajandek.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők, és ezen az oldalon keresztül jelezhetik részvételi szándékukat is.

A konferencia meghívó, valamint kapcsolódó sajtóközlemény és képek az alábbi linkről tölthetők le:
http://www.azeletajandek.hu/hu/media.html

A bejegyzés kategóriája: Híreink, Konferenciák, Sajtóközlemények
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>