Családok éve és a Semmelweis-emlékév alkalmából: Mert mindenünk a család! – című családkonferenciára került sor – Kezdi.info

“Mert mindenünk a család” – a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete közös szervezésében, a Családok éve és a Semmelweis-emlékév alkalmából „Mert mindenünk a család!” című családkonferenciára került sor, 2018 július 27-én, pénteken 18:00 órakor a kézdivásárhelyi Vállalkozói Inkubátorházban. A kerekasztal résztvevőit a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének elnök és alelnök asszonyai Fülöp Magdolna és Biszak Enikő köszöntötték.

A konferencia résztvevői Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Dunai Mónika országgyűlési képviselő, a Női Méltóságért Albizottság elnöke, Bedő Imre alapító Férfiak Klubja, mindhárman Budapestről, valamint Kézdivásárhelyről Dr. Baka Tünde családtervezési főorvos, Cseh Krisztina, a Pro Pectus Egyesület képviselője, Kelemen Katalin, a Cum Caritate Christi Egyesületen belül működő Szeretetiskola vezetője, Kertész Tibor, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központ képviselője és Papp Gyöngyike alelnök, RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete.

A kerekasztal résztvevői szakmailag rátértek olyan témákra mint a családtervezés, hiszen egy nő életében a legszebb ajándék a gyerek. A gyerekek megszületése pedig nemzeti kérdés is, ezért a családok megerősítésén és gyermekvállalás ösztönzésén múlik a jövő.

Természetesen nem dughatjuk homokba a fejünket, látni kell a mai helyzetet, a problémákat is, elvált, különélő, újraházasodott szülők helyzetét is, hangsúlyozták a résztvevők. A családok megerősítése az Egyház szemszögéből a családpasztorációs központok segítségével.

Beszéltek a harmonikus családképről, ahol az anya központi helye mellett, ott ne állna szilárdan az apaság felelőssége is, ahol mindig oltalomra, szeretetre és megértésre lel az, aki ezt igényli.

Végezetül, bár közhelyesen hangzik, de a család mégiscsak az élet és szeretet bölcsője, ezzel a gondolattal zárták a résztvevők a rendezvényt. Kiss Kata énekes, a Kiss Kata Zenekar alapító tagja zárta az eseményt.

Biszak Enikő jegyzete

Forrás: Kezdi.info

A bejegyzés kategóriája: Híreink, Sajtómegjelenések
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>