Szakemberek tapasztalatai – Székely Hírmondó

A családok éve és a Semmelweis-emlékév alkalmából tartottak konferenciát pénteken a kézdivásárhelyi Vállalkozói Inkubátorházban Mert mindenünk a család! címmel. A beszélgetés során szakemberek mesélték el a gyerekvállalás és nevelés, anyaság, apaság terén megélt tapasztalataikat.


A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Kézdivásárhelyi és Környékbeli Vállalkozók Egyesülete által szervezett, baráti hangulatú konferenciát Kiss Kata énekes, zenekaralapító nyitotta meg, közös éneklésre kérve a jelenlévő családokat, érdeklődőket. Az esemény házigazdájaként a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete részéről Fülöp Magdolna elnök és Biszak Enikő alelnök köszöntötték és mutatták be a konferencia szereplőit.

Az est moderátora, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke elsőként Bedő Imrét kérdezte a családon belül betöltött férfiszerepekről. A Magyarországon bejegyzett Férfiak Klubja alapítója elmondta, missziójuknak tekintik az apa-gyerek kapcsolat erősítését, az apák felelősségvállalásának megerősítését. Bedő szerint a női felelősségvállalással ellentétben, a férfiaké nem természetes és automatikus, így a férfivá válás folyamatát tudatosan kell tanulni, gyerekeinknek átadni.

A továbbiakban dr. Baka Tünde családtervezési szakorvos mesélt tapasztalatairól, a jelenlegi legnagyobb gondnak a meddőséget említve. Elmondta, a fiatalok hajlamosak feltételekhez kötve kitolni a gyerekvállalás időpontját, azonban ő azt tanácsolja ügyfeleinek, bátran vágjanak bele a családalapításba. Kertész Tibor, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának képviselője az Istenben való hit fontosságát hangsúlyozta, amely a családi harmónia megteremtője és megőrzője lehet.

Dunai Mónika magyar országgyűlési képviselő, a budapesti Női Méltóságért Albizottság elnöke példákkal igazolta, hogy a családok éve nem csak az anyaországra terjed ki, hanem külhoni családoknak is számos előnyt biztosít. Bejelentése szerint a magyar kormány a következőkben tízmilliárd forinttal támogatja a szülészetek családbaráttá alakítását.

A beszélgetések sorát Kelemen Katalin, a Cum Caritate Christi Egyesületen belül működő Szeretetiskola vezetője, Cseh Krisztina, a Pro Pectus Egyesület képviselője és Papp Gyöngyvér, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének alelnöke folytatta, szakterületükön szerzett tapasztalataikat megosztva. A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Pap Eszter Edina

Forrás: Székely Hírmondó

A bejegyzés kategóriája: Híreink, Sajtómegjelenések
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>