Információk koraszülött babák édesapáinak

Megérkezett a gyönyörű kisbabád. Igaz, hogy nagyon éretlen, igaz, hogy sokkal kisebb, mint amit vártál, de itt van Veletek. Tudjuk, hogy örömödbe rengeteg kétség, félelem és aggódás vegyül, hiszen nem így és nem ilyen gyorsan szerettél volna apává válni. Tudjuk, hogy nem készültél fel sem az apaságra, sem a feladatokra, ami egy koraapu nyakába szakad pillanatok alatt. 

Valahogy idáig a magyar koraszülött ellátás mellőzte az apukákat. Pedig Rád is legalább akkora szükség van a gyermeked mellett, mint az Édesanyjára. Sőt! Nemcsak a babádnak van most szüksége a támogatásodra, de gyermeked anyjának, amennyiben nem első gyermeketek, az otthon maradt testvér(ek)nek is, és nem mellesleg valakinek pénzügyileg is biztonságban kell tartania a családot

Teljesen normális az az érzelmi hullámvasút, amin éppen keresztül mész, de hidd el, ahogy növekszik és erősődik a babád és kialakul a napi rutin, egyre kevésbé lesz érzelmileg megterhelő ez az időszak.

Nem vagy egyedül, minden apa ugyanezekkel a problémákkal küzd meg ebben a krízis helyzetben!

Félelemmel és szorongással nézel a jövőbe: vajon túléli a kisbabád, vajon egészséges gyermek lesz belőle? Mérges vagy, mert nem így tervezted az első találkozásotokat? Tehetlennek érzed magad, mert nem tudsz segíteni a babádon? Kétségeid vannak, hogyan tudsz elég erős maradni mindezek ellenére, hogy a társadnak erős támasza lehess? Hogyan fizetitek ki a felmerülő plusz költségeket? Hogyan oldod meg a gyermeke(i)d ellátását, aki otthon várja anyát és a kistesót?

Viszont milyen gyönyörű és erős kisbaba! Micsoda változáson és küzdelmen megy keresztül nap, mint nap! Ugye milyen büszke vagy Rá?

Na ez az érzelmi hullámvasút, és ezek a gondolatok, kérdések cikáznak a fejedben napokon, heteken keresztül.

Hogyan tudod támogatni a párodat?

Nagyon sok segítségre, lelki támogatásra lesz szüksége a partnerednek, főleg a szülést követő időszakban. A szülés és a szülés körülményei megviselték fizikailag és érzelmileg, emellett hatalmas hormonális változáson megy keresztül. Fájdalmai vannak, és az ellátásból adódóan nem tud az baba mellett lenni. Mutass neki képet a babáról! Mondj el neki minden információt, amit az orvostól, nővérektól tudsz.

A cikk folytatása ide kattintva olvasható>>

A bejegyzés kategóriája: Cikkek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>