Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk

A második világháború végén, az akkori Jugoszlávia területén brutális kegyetlenséggel kivégeztek, elüldöztek több tízezer magyart. Három község teljes magyar lakosságát kollektív háborús bűnössé nyilvánították, és lágerbe hurcolták őket. A túlélők máig viselik a háborús bűnös bélyeget, elkobzott javaikat nem kapták vissza.

Kevesen ismerik a délvidékiek tragédiáját. Az 1990-es évekig tilos volt nyilvánosan beszélni a történtekről, a rendszerváltozást követően sem tanították az iskolákban, nem része a XX. század hivatalos magyar történelmének.

A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány honlapját azzal a céllal hoztuk létre, hogy ösztönözze, elősegítse, és megjelenési lehetőséget biztosítson az 1944-45-ben a délvidéki magyarságot sújtó, tragikus események nem hivatalos kutatásával foglalkozóknak.

A honlap ide kattintva érhető el>>

Kategória: Cikkek | A közvetlen link.