Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk

A második világháború végén, az akkori Jugoszlávia területén brutális kegyetlenséggel kivégeztek, elüldöztek több tízezer magyart. Három község teljes magyar lakosságát kollektív háborús bűnössé nyilvánították, és lágerbe hurcolták őket. A túlélők máig viselik a háborús bűnös bélyeget, elkobzott javaikat nem kapták vissza. 

Kevesen ismerik a délvidékiek tragédiáját. Az 1990-es évekig tilos volt nyilvánosan beszélni a történtekről, a rendszerváltozást követően sem tanították az iskolákban, nem része a XX. század hivatalos magyar történelmének.

A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány honlapját azzal a céllal hoztuk létre, hogy ösztönözze, elősegítse, és megjelenési lehetőséget biztosítson az 1944-45-ben a délvidéki magyarságot sújtó, tragikus események nem hivatalos kutatásával foglalkozóknak.

A honlap ide kattintva érhető el>>

Kategória: Cikkek | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>