MEGHÍVÓ: Szeretünk Kárpát-medence jótékonysági est

M E G H Í V Ó

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Bánffy György Kulturális Szalon, a Duna Palota, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzata tisztelettel hívja, szeretettel várja
Szeretünk Kárpát-medence jótékonysági estre.
Időpont: 2021. június 23., szerda, 18 óra

Helyszín: Duna Palota, Színházterem (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

A jótékonysági est három kedvezményezettje: a gyertyánligeti Magyar Ház, a rahói magyar nyelvű oktatás, valamint a Csángó Központ és Szeretetszolgálat, melyek között az adományokat egyenlő arányban osztjuk el.

Fővédnökök:

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége
Schmittné Makray Katalin, olimpiai ezüstérmes tornász
Mádl Dalma, a Katolikus Karitász Jószolgálati Nagykövete
A vendégeket köszönti:
Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke

Közreműködik többek között:

Benkő András kobozművész
Erdős Róbert operaénekes
Hampel Katalin divatbemutató
Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész
Keller András Kossuth-díjas hegedűművész és Homoki Gábor hegedűművész, a Keller Kvartett tagjai
Kiss Kata és Bikics Tibor Bálna
Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész
Takács Bence

Az est háziasszonya:
Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke

Adományjegyek 3000, 5000, 10.000 Ft.

Jegyigénylés a szalon@banffyszalon.hu e-mail címen.

További adományok utalása:
Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 11704007-20208516 (OTP)
Kérjük, a megjegyzés rovatba tüntessék fel: “Kárpát-medence”

A kárpátaljai magyar közösség és a Felső-Tisza-vidék szórványmagyarságának megmaradását szolgáló Magyar Házak, a rahói és a gyertyánligeti, melyekkel a rendező szervezetek hosszú ideje kapcsolatban állnak. Az első kárpátaljai Magyar Ház a magyar kormány mintegy 80 millió forintnyi támogatásával épült Rahón, hogy a helyi és a környékbeli magyarság megmaradását és boldogulását szolgálja a szülőföldön. Az 500 négyzetméteres közösségi létesítményben konferenciatermet, számítógéppel felszerelt osztálytermeket, irodahelyiségeket és szolgálati lakásokat alakítottak ki. Az intézmény minden korosztály számára nyitva áll, a 90-100 fő befogadására alkalmas közösségi terem regionális és megyei szintű rendezvényeknek ad otthont, egy nagyobb méretű, számítógépekkel felszerelt helyiségben pedig vasárnapi iskolát alakítottak ki.

A Csángó Központ és Szeretetszolgálat missziója több mint 30 moldvai magyar családdal van szoros kapcsolatban szinte az összes moldvai csángó faluban, és segíti őket a mindennapokban. Felmérték a nagycsaládok helyzetét, hogy milyen személyre szabott programmal tudnak jelen lenni a közösségek, családok vagy képzések területén. Tehetség Mentor Programja sikerét a majdnem 40 gyermek a Fölszállott a Páva műsorban sikeres szereplése mutatja. Ennek az alapja a nyári tehetségtábor, melyet erdélyi helyszínen, ottani nevelőotthoni gyermekekkel integrálva valósítanak meg, ahol ezen kívül Csíksomlyón egy gyógynövénykerti minta program, a Kájoni Herbáriumkert is megvalósult. Rendszeres felnőtt és gyermek motivációs képzéseket tartanak, illetve a Médiamissziós Programjuk Moldvában évek óta sikeresen folyik. Egyházaskozáron ahová több mint 75 éve csángó menekülteket telepítettek, elkezdtek egy Csángó hagyományőrző központ, tájház és gyűjtemény létrehozását, mindezt a moldvai csángó falvakkal és emberekkel közösen, együttműködve. Elindították a Csángó Falu mozgalmat ami a hagyományos csángó életből származó értékek összegyűjtését és bemutatását tűzte ki célul.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>