Az élet: ajándék – média pályázat

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége pályázatot hirdet újságírók számára Az élet: ajándék konferenciához és kampányhoz (www.azeletajandek.hu) kapcsolódóan. Olyan riportokat, cikkeket, műsorokat várnak a pályázatra, amelyek a gyermekvállalás kapcsán krízishelyzetbe kerülők problémáival foglalkozik.

A szövetség célja minél szélesebb körben felhívni a figyelmet azokra a problémákra, amelyekkel a krízishelyzetbe kerülő nők, családok szembesülnek, megkeresse azok mélyebb okait és megoldási lehetőségeket vázoljon fel a problémákkal küzdők számára. A pályázat célja, hogy a szemléletformáló munkába minél több újságírót be tudjon vonni.

TÉMÁK:

Gyermekvállaláshoz kapcsolódó krízishelyzetek és azok megelőzése vagy megoldása. Az általános vélekedés szerint egy nő életének legszebb pillanata, amikor megtudja, hogy gyermeket vár. Ám gyermek olyan környezetbe is érkezhet, ahol nincsenek rá felkészülve, ahol nincs helye vagy ahol nem kívánták. Mit tehet egy ilyen nehéz helyzetben egy nő, egy pár, egy család? Kihez fordulhatnak, milyen lehetőségeik vannak? Ki és hogyan tudja támogatni őket? Mit tehet egy fiatal, ha akkor születne gyermeke, amikor ő még nincs felkészülve az új élet érkezésére? Hogyan segíthet gyermekének egy kamaszt nevelő szülő ilyen helyzetben? Hogyan előzhetőek meg az ilyen helyzetek?

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:
A pályamű lehet rádió-vagy TV-műsor (vagy ezek részlete), print vagy online újságcikk, online videó, blogbejegyzés, print vagy online fotósorozat. Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké, videóműsoroké 5-20 perc lehet.

Pályázni a témáról 2012. október 1. és 2013. március 10. között megjelenő alkotásokkal lehet. A megjelenés, adásba kerülés, sugárzás idejét, illetve a megjelenésnek helyt adó médiumot a pályázati anyagnak tartalmaznia kell.

Egy pályázó benyújthat több pályázatot is. Alkotócsoportok, stábok is adhatnak be közös pályázatot, helyezés esetén a díj a teljes alkotócsoportot illeti.

Nem pályázhatnak a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége alkalmazottai, együttműködő munkatársai, valamint fentiek közvetlen családtagjai.

BEKÜLDÉS:
Az érvényes pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

1. A pályázó(k) neve(i), elérhetőségei (e-mailcím és telefonszám)
2. A pályázat címe (megegyezhet a megjelent anyag címével)
3. Az anyag megjelenés, adás, sugárzás, közlés helye
4. Az anyag megjelenés, adás, sugárzás, közlés ideje
5. A megjelent anyag digitális másolata (PDF, MP3, WMV, MPEG2, MPEG4 vagy internet-cím).

Kérjük, hogy a pályázatot tartalmazó e-mail tárgymezőjében a következő szerepeljen: Az élet: ajándék – újságíró pályázat, és a csatolt melléklet neve egyezzen meg a pályázat címével!

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: A pályázatot legkésőbb 2013 március 10-én, éjfélig a sajto@azeletajandek.hu email-címre lehet eljuttatni.

DÍJAK:
A három legjobb mű pénzdíjban részesül:
I. díj: 50 000 Ft
II. díj: 30 000 Ft
III. díj: 20 000 Ft.

EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJÁTADÓ:

A pályázat lezárását követően a nyertes pályázók megadott elérhetőségeiken kapnak értesítést. A díjátadó 2013. március 21-én lesz, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége székházában (1011 Budapest, Jégverem utca 7.).

A bejegyzés kategóriája: Híreink, Sajtóközlemények
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>