Magyar Családokért Díj 2022. díjátadó ünnepség

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége tisztelettel meghívja Önöket a Magyar Családokért Díj 2022. díjátadó ünnepségre.

Időpont: 2022. szeptember 19., hétfő, 16:30 óra

Helyszín: Szegedi Dóm (6720 Szeged, Dóm tér 15.)

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége minden évben átadja a 2016-ban alapított Magyar Családokért Díjat, amit olyan személynek vagy közösségnek adományoznak, aki/amely tudományos, közéleti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, valamint személyes példamutatásával a magyar családok érdekében fejti ki tevékenységét.

2022-ben a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ három betegellátó egysége, az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Intézet, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Belgyógyászati Klinika Déli telephely Szívsebészet kapja a díjat – ami Józsa Judit kerámiaszobrász által készített plakettből és három, Szalai Katalin kódexíró által megfestett díszoklevélből áll.

A három díjazott intézet vezetőinek javaslatát és felterjesztését elfogadva, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöksége úgy döntött, hogy elismerő oklevélben részesíti mindazon betegellátó egységeket, amelyek közvetlenül vagy közvetve részt vettek a három kismama gyógyításában, és amely elismerések átadására is a Magyar Családokért Díj 2022. díjátadó ünnepség alkalmával kerül sor.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter

Beszédet mond és a díjakat átadja Dr. Répássy Róbert az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellára, a rendezvény védnöke

A gála záró programja 20:00-tól Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: Mária evangéliuma c. rockopera oratórikus előadás lesz.

A koncert alatt a szervezők adományt gyűjtenek az embermentő ruha- és jelmeztervező, filmrendező, néprajzkutató Zsindelyné Tüdős Klára első köztéri szobrának elkészítésére, aki az Országos Református Nőszövetség első elnökének megalapította a szövetség lapját, a Magyar Asszonyt. A tervek szerint, a szobor felállítására 2025. július 20-án, Zsindelyné Tüdős Klára születésének 130. évfordulóján kerül sor.

A díjátadó gála részletes programja:

16:30-17:45     Díjátadó

18:00-18:45      Ökumenikus istentisztelet Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Balog Zoltán református püspök vezetésével (KATTÁRS eseménysorozat nyitó programja)

19:00-20:00     Rófusz Ferenc Oscar- és Kossuth-díjas animációs filmrendező 2018-ban készült, Az utolsó vacsora című filmjének vetítése. A rendezővel Dr. Liszkai Tamás plébános beszélget (KATTÁRS rendezvénysorozat programja)

20:00-21:15     Mária evangéliuma c. rockopera oratórikus előadás

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, valamint a bácsalmási A&É Tender Bt., a szegedi Korábban Érkeztem Alapítvány, a bácsalmási Kulturális Híd a Térségek Között Alapítvány, a budapesti Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésben valósul meg.

A rendezvény ingyenes, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kategória: Magyar Családokért Díj, Rendezvényeink | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>